31-12-'14 RGI SA stopt met het aanbieden van teakhoutparticipaties (oud nieuws)


 

RGI SA heeft als laatste actieve aanbieder van teakhoutparticipaties moeten besluiten om haar verkoopactiviteiten te beëindigen. 

Moeilijke marktomstandigheden en noodzakelijke kostenreductie hebben RGI SA doen besluiten om met onmiddellijke ingang per 17 december 2014 het aanbieden van teakhoutparticipaties te staken.

RGI SA biedt sinds 17 jaar teakhoutparticipaties uit haar FSC gecertificeerde plantages aan op de Nederlands en Belgische markt (AFM vergunningnummer 12010463). De projecten hebben een looptijd van 15 of 20 jaar. De onderhoudskosten nemen toe terwijl de vergoeding voor RGI SA door de gedaalde verkoopopbrengsten dalen.

Door stagnerende omzetten zijn de kosten simpelweg te hoog geworden en zijn moeilijk op te brengen. Derhalve heeft RGI SA besloten om de verkoop per direct te staken.

Wat betekent dit voor u als participant?

Het beëindigen van de verkoop activiteiten heeft voorlopig geen invloed op de teakprojecten in Costa Rica. Het onderhoud wordt gewoon uitgevoerd. Wanneer er commerciële dunningen op uw plantage zijn krijgt u daar automatisch bericht van. Wel wordt gekeken naar alternatieven inzake uw participaties in de lopende RGI SA projecten.

Wat er wel is veranderd is dat het beheerkantoor Teakwood International b.v. en de Teakwood organisatie in België hun werkzaamheden met onmiddellijke ingang hebben beëindigd, dit omdat per die datum alle overeenkomsten zijn opgezegd door RGI SA. 

Uiteraard wil RGI SA u toch zo goed mogelijk antwoord geven. Indien u vragen heeft over uw participatie kunt u contact opnemen in het engels met RGI SA.


 

 

Met vriendelijke groet,

 

B. A. Jakobsen

Reforestation Group International SA

Santa Rosa, Costa Rica

Go back